Design, Printing, CNC - Carving and Engraving.

Fast prototyping voor het project INNOVATIE IN FIETSVEILIGHEID

Voor ons eigen Meerwaarde-Voor-U project "Innovatie in fietsveiligheid" hebben we stelling genomen het maximaal haalbare hoeveelheid onderdelen te ontwerpen voor 3D printing en/of 3D Laser Sintering. Het doel hiervan is onderdelen snel en goedkoop in eigen regie te kunnen maken en aanpassen.

Het Laser-Sinteren moeten we nog in Duitsland laten doen. Wel krijgen we dan onderdelen die zo slijtvast zijn dat ze met een vijl bijna niet te verwerken zijn.

Hiervan waren we best onder de indruk.

Laser-Sinteren is vanuit een 3D tekening met een laser en kunststof poeder delen aanelkaar smelten tot een 3D object.


3D printing voorbeeld. Onderdeel van een prototype


Ons 3D apparatuur

Voor ons project Innovatie in fietsveiligheid, "de standaard" was het gelukt iets nieuws en goeds te verzinnen. Na de Papier en PowerPoint fase is het nu tijd voor de Prototype fase.

De onderdelen hebben we laten tekenen en 3D printen in Voorburg bij een vaste relatie.

Voor het kleine werk hebben we ook bij Meerwaarde-Voor-U een 3D printer staan. (3D-printing, CNC - carving and engraving)

We kunnen nog niet teveel over "de standaard" vertellen maar kunnen wel een paar onderdelen van de prototypes laten zien uit de 3D printers en natuurlijk onze 3D printers.3D-Printing, CNC - Carving and Laser Engraving Kleine 3D unit bij Meerwaarde-Voor-U

De 3D printer van ons vaste partner in Voorburg