Zoutjes doseren en decoreren

 

Om zoutjes van De Kroes te maken start het proces met het doseren van een gistdeeg.
Omdat dit bij een eerdere machine leide tot zeer grote gewichtsverschillen tussen de snacks mochten wij ons visie daarop geven. Na het oplossen van het gewichtsprobleem in andermans machine mochten we een snellere machine aanbieden.
Na het leveren van een snelle gistdeegmachine 18 x 3 snacks per doseerslag, 270 soezen/bakplaat waren de grootste storing o.a. met de snijdraad verleden tijd.

Hierna mochten we een injecteerlijn leveren. Dit omvatte twee injecteermachines die de soesjes van de onderkant met draaiende naalden doorboorde om er een vetcreme in te spuiten. Om dit te realiseren werden de soesjes van de bakplaten gepakt met een zuigdepanner.

 

De twee injecteermachines injecteerden elk de helft van de soesjes, dus 135 soesjes gelijktijdig per machine.Geopende injecteermachine met 135 zuigers en cilinders. Daarboven de 135 draaiende naalden.

Na installatie van deze mechanisatie hebben we het tempo verhoogd van 3,5 bakplaten/ minuut naar 7 bakplaten per minuut. Een verdubbeling van de productie!!!